Imatge notícia

Gueuze project

Les gueuze són cerveses làmbiques tradicionals que ens encanten. La seva el·laboració és molt complexa i probablement és dels estils més difícils i costosos d'executar. En primer lloc perquè són cerveses de fermentació espontània, és a dir que s'inoculen amb els llevats de l'ambient i s'ha de conduir la fermentació per seleccionar els més interessants des d'un punt de vista organolèptic. En segon lloc, són cerveses que es deixen madurar en bota entre un i tres anys i necessiten d'un "coupage" per barrejar les tres anyades en la millor proporció per assolir un producte equilibrat.

Ficar-se en el món de les gueuzes és un camí tortuós de resultat incert i, potser per això no l'havíem encetat mai... fins ara. El primer lot ja està fermentant amb una gran varietat de llevats i bacteris, i aviat baixarà al celler a dormir en la bota. Aquest lot es dividirà en 4 parts. Tres de les quals es destinaran l'any vinent (2021) a fer kriek (una gueuze "jove" amb fruita) i una part es guardarà per fer el coupage de gueuze al 2023. El 2021 tornarem a fer un lot que es dividirà en tres parts, dues parts per kriek al 2022 i la tercera per la gueuze del 2023. El 2022 farem un tercer lot, del qual una tercera part serà per a kriek del 2023 i dues terceres parts per barrejar amb les gueuzes del 2020 i 2021 i obtenir la primera gueue del club al 2023.

El planing és enrevessat i potser amb l'esquema de la imatge s'entén millor. Sigui com sigui. És un projecte a llarg termini que esperem que arribi a bon port i el poguem gaudir.