Geuze project

Geuze project

old mixed fermentation

5.5%

Les gueuze són cerveses làmbiques tradicionals que ens encanten. La seva elaboració és molt complexa i probablement és dels estils més difícils i costosos d'executar. En primer lloc perquè són cerveses de fermentació espontània, és a dir que s'inoculen amb els llevats de l'ambient i s'ha de conduir la fermentació per seleccionar els més interessants des d'un punt de vista organolèptic. En segon lloc, són cerveses que es deixen madurar en bota entre un i tres anys i necessiten d'un "coupage" per barrejar les tres anyades en la millor proporció per assolir un producte equilibrat.

Ficar-se en el món de les geuzes és un camí tortuós de resultat incert. Però els anys d'experimentació amb soques no convencionals ens ha donat una base prou sòlida com per recrear una barreja de soques amb una gran varietat de llevats i bacteris que aconsegueixin envellir bé i recrear l’estil, i que si bé no són espontanis, si no inoculats, ens han dut a viaranys de tropicalitat gairebé impossibles en una fermentació espontània. La nova geuze del Club és un coupage de les anyades del 2019, 2020 i 2022, amb una maduració en ampolla de sis mesos. El resultat del coupage d’aquest any, on la cervesa «jove» ha pres protagonisme és una cervesa refrescant amb una tropicalitat amb sabors a pinya, aranja, taronja sanguína i lixis.

ABV

5.5%

STYLE

old mixed fermentation

Temporada

2022-2023 Data: Setembre

IBU

5

Color

Pàlida

cal

160 kcal / ampolla33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

4º—6º

Consum pref.

Setembre 2023

Productor

Enric Pardo