
Lichtenhainer
Lichtenhainer
4.3%
Fa temps que teniem li teníem ganes i aquí la teniu. La lichtenhainer era un estil històric molt popular a Lichtenhain i a tota la regió de Thüringen (Alemanya) fins a finals del segle XIX. Després desapareix i es perden totes les referencies de tast, quedant sols documentada la tècnica per elaborar-lo, fins fa un parell d’anys que algunes cerveseres, com westbrook o brekeriet, s’atreveixen a reprendre’l. El Club can Navarra es suma a aquest intent de treure de l’oblit una de les cerveses més refrescants per l’estiu.
Es tracta d’una cervesa de blat de baixa graduació i molt poca amargor que té la peculiaritat de fer-se amb blat brasejat i fumat i fermentar-se amb lactobacillus, buscant l’equilibri entre una agradable acidesa i la plenitud del blat fumat. És molt bevible i, tot i el sorprenent contrast inicial de fum i acidesa del primer glop, ràpidament la gola en demana un altre i un altre. Una cervesa ideal per acompanyar carns a la brasa o com aperitiu.
ABV
4.3%
STYLE
Lichtenhainer
Temporada
2019-2020 Data: Juny
IBU
6
Color
Daurada
cal
120 kcal / ampolla33 cl
mida
33 cl
Temp. consum
4º—6º
Consum pref.
Juliol 2020
Productor