Lichtenhainer

Lichtenhainer

Lichtenhainer

4.3%

Fa temps que teniem li teníem ganes i aquí la teniu. La lichtenhainer era un estil històric molt popular a Lichtenhain i a tota la regió de Thüringen (Alemanya) fins a finals del segle XIX. Després desapareix i es perden totes les referencies de tast, quedant sols documentada la tècnica per elaborar-lo, fins fa un parell d’anys que algunes cerveseres, com westbrook o brekeriet, s’atreveixen a reprendre’l. El Club can Navarra es suma a aquest intent de treure de l’oblit una de les cerveses més refrescants per l’estiu.

Es tracta d’una cervesa de blat de baixa graduació i molt poca amargor que té la peculiaritat de fer-se amb blat brasejat i fumat i fermentar-se amb lactobacillus, buscant l’equilibri entre una agradable acidesa i la plenitud del blat fumat. És molt bevible i, tot i el sorprenent contrast inicial de fum i acidesa del primer glop, ràpidament la gola en demana un altre i un altre. Una cervesa ideal per acompanyar carns a la brasa o com aperitiu.

ABV

4.3%

STYLE

Lichtenhainer

Temporada

2019-2020 Data: Juny

IBU

6

Color

Daurada

cal

120 kcal / ampolla33 cl

mida

33 cl

Temp. consum

4º—6º

Consum pref.

Juliol 2020

Productor

Enric Pardo